mpik napsal/a 10 Led 2016 - 07:09:
Uvidíme, jak budou vypadat staré logy. Pokud se z nich stane změť textu a tagů, chtělo by to hodně silný a celosvětový protest, aby to buď nechali, nebo překonvertovali.
A doufám, že je nenapadne, zakázat HTML v listingu.
Jestli bude vše fungovat, jak slibují v tom oznámení, tak dříve zapsané logy v HTML a UBB by měly zůstat beze změny. Uvažovali sice i jejich konverzi, ale kvůli množství a nejistému výsledku to vzdali a nechali na lidech, jestli si staré logy změní zpětně sami. Asi tuší, že se nějaký problém vyskytne.
Zákaz HTML v listingu by taky byl z jejich pohledu logický. Když srovnám listingy, kde je pár řádků prostého textu s dlouhými listingy plnými různých typů, velikostí a barev písem, doplněných obrázky tahanými kdoví odkud, a to různých typů i velikostí, tak za prvé to dělá problémy se zobrazením na různých zařízeních, za druhé je to náročnější hardware, což se týká třeba úložného prostoru či rychlosti stahování, a za třetí je zde hledisko bezpečnostní. Takže já jsem třeba měl a stále mám problémy s Bédou Trávníčkem dříve či starším Oregonem 300 dnes, kde v listingu plném html tagů těžko hledám potřebné informace, a občas se tam celý ani nevleze. A když kolega potřeboval stáhnout v terénu datovým přenosem listing do mobilu, tak to trvalo hodně dlouho. Argumenty, že starší přístroje patří zahodit, a je třeba koupit si nové, spolu s dalšími službami, neberu.
Takže možná uvažují o přechodu na Markdown i v listinzích, který sice též umožnuje tvorbu "divočin", ale je jednodušší než HTML. Pro hodně lidí byl určitě stravitelnější - viz wiki.
Podobná diskuze na fóru GS se vede zde